IGAL

Az Egészségfejlesztési segítő képzés bizonyítványosztása

Igal gyemszi vizsga 1

 

Igalban az Arany János Művelődési Házban ünnepélyes kereteken belül zajlott le 2014. december 10. napján, az augusztus elején kezdődött a TÁMOP – 2.1.6-12/1-2012-0001 „Újra tanulok” című projekt keretén belül a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) által szervezett Egészségfejlesztési segítő képzés bizonyítványosztása.

A képzésen részvevők a tanfolyam végén tett sikeres vizsgát követően OKJ-s képesítést szereztek, mellyel a környékben lévő egészségügyi intézményekben lehetőségük adódik az elhelyezkedésre. A tanulók három környékbeli hátrányos helyzetű településről – Büssü, Kazsok és Fonó – vettek részt a képzésben. A bizonyítványosztó ünnepségen a tanulóknak meglepetésként a büssüi és kazsokihelybeli tehetséges fiatalokból és idősebb korosztályból álló csapat zenés-táncos műsorral kedveskedett.

Az átadáson részt vettek az érintett községek polgármesterei, a képzésben résztvevő oktatók, valamint a helyi koordinátor Kálmán Csaba a Magyaratádi Református Egyházközség lelkésze és a képző intézmény föosztályezetője valamint képzési koordinátora.