MAGYARATÁD

A Somogyi Egyházmegye Sportnapja

Egyhazmegyei Sportnap 883 325

 

Magyaratádon 2013. június első napján reggel 9.00-órától került megrendezésre a Somogyi Egyházmegye Sportnapja. Ennek a napnak az volt a célja, hogy az Egyházmegye gyülekezetei egymást megismerve, sok közös élménnyel legyenek gazdagabbak.

 

Istennek legyen hála a célunkat elértük, mert a sokszor eleredő eső ellenére mindenki nagyon jól érezte magát. A templomban tartott megnyitón Nagy Csaba Esperes úr a Máté ev. 20. részének elejéről a szőlőmunkások példázatáról tartott áhítatában arra hívta fel a figyelmünket, hogy Istennél nincsenek helyezések, hiszen ő egyenlő mértékkel mér mindenkinek.

Az áhítat után a versenyzők elfoglalták a helyszíneket, a sakkosok és az asztali teniszezők a Faluházba, míg a focisták a Sportcsarnokba mentek megküzdeni egymással. A szabályok ismertetése után elindultak a derbik. A Faluházban óriási csatát vívtak az asztali teniszezők, míg a könyvtárban szellemi pengeváltások öltöttek testet egy-egy lépés formájában a sakktáblán. A Sportcsarnokban izzott a küzdőtér és a lelátó is, igazi rangadói hangulat volt. Két korosztályban küzdöttek a csapatok és akár a kisebbek meccseit, akár a nagyobbakét néztük nem egy amatőr kupa szintjén játszottak a csapatok. Stratégia, erő, kitartás és odaszánt győzni akarás jellemezte a résztvevőket. A foci után óriási nem várt létszámmal indult el a tollas labda bajnokság, különböző szintű, nemű és korú
párosok részt vételével.

Nem túlzás azt mondani unatkozó arcokat nem lehetet látni sehol és mivel a küzdelem sok energiát emésztett fel, ezért két üstben főtt a babgulyás, hogy pótolhassa mindenki azt, amit kiadott magából napközben. Sportszerű és nemes küzdelmekben mérették meg magukat a csapatok 8 településről érkezve képviselve a hazai színeket.

Kálmán Csaba